top of page
Zoeken

DER LANGE KERL op FFG

Zaterdag 15 oktober 2022 wordt de nieuwe kortfilm van Raoul Servais - die hij maakte in samenwerking met Rudy Pinceel - officieel voorgesteld op Film Fest Gent.

Deze kortfilm werd gecoproduceerd door het Gentse Creative Conspiracy en Tchack uit Rijsel in samenwerking met Raoul Servais Collection.

DER LANGE KERL is de 16de kortfilm van Servais. Het thema is actueler dan ooit: onschuldige mensen in de wurggreep van een zinloze, wrede oorlog. Een Franse en een Duitse soldaat staan oog in oog en moeten in een handvol seconden beslissen of ze mekaar doden of niet.

Het scenario voor dit beklijvend verhaal ontstond uit het pacifistisch gedachtengoed van Raoul Servais, een levende legende in de internationale wereld van de animatiefilm. Samen met Rudy Pinceel - met wie hij eerder samenwerkte voor de documentaire SERVAIS - gingen ze voor een grensverleggend filmproject. Hun gezamenlijke zoektocht om heden en verleden in het verhaal te laten samensmelten met een mix van live action en animatie was niet evident: van de meest subtiele filmtechnieken en de creatie van soundscapes en complementaire color grading voor fictie en animatie tot het visueel uitbalanceren van sequenties waarin humor en angst elkaars spiegelbeeld willen zijn.

Dirk Brossé zorgde voor de muziek en gaf diepte aan de realistische live scènes uit het heden en de in animatie gemaakte flashbacks naar het verleden. Gilles De Schryver kruipt in de huid van de Franse soldaat François en Matthieu Sys belichaamt de Duitse soldaat Friedrich.


PRAKTISCH:

Wanneer : zaterdag 15 oktober 2022 - 14u - officiële voorstelling DER LANGE KERL in aanwezigheid van de regisseurs Raoul Servais en Rudy Pinceel en verschillende medewerkers.

Extra : Tijdens deze publieksvoorstelling zal muziekcollectief Boshaard ook een preview brengen van hun theatertournee waarbij zij een aantal kortfilms van Servais live van muziek voorzien.

Locatie : Film Fest Gent - Kinepolis

Tickets : vanaf 22 september ’22 via de website van Film Fest Gent - filmfestival.be


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page