top of page
Zoeken

Servais-expo: een wereld tussen magie en realisme

Sinds 24 september 2021 kan je in het BELvue museum (naast het Koninklijk Paleis in Brussel) de nieuwe tentoonstelling rond het leven en werk van animatiefilmer Raoul Servais beleven.Curator van de tentoonstelling is François Schuiten die wereldfaam geniet als tekenaar, maar ook als geen ander vertrouwd is met het universum van “Taxandria”, de enige lange film (een mix van gewone filmbeelden en animatie) van Servais, uit 1994. Schuiten bedacht het uitzicht van de bizarre stadstaat waar de tijd stilstaat en tekende dit uit in de decors voor de film. Als verantwoordelijke voor het grafisch concept en voor de decors van “Taxandria”, was hij Raouls rechterhand bij de verwezenlijking van de film.


De organisatoren van deze tentoonstelling zijn de Koning Boudewijnstichting en Raoul Servais Collection.

Deze nieuwe reizende tentoonstelling zal vanaf voorjaar 2022 ter beschikking zijn voor andere locaties.


Eind 2019 schonk Raoul Servais een groot deel van zijn archief aan de Koning Boudewijnstichting. Het gaat zowel om grafische werken, documentatiemateriaal, ‘animatie cels’ van zijn films (ingekleurde tekeningen op doorzichtige acetaatvellen, die vroeger bij de productie van tekenfilms veel gebruikt werden), geschilderde decors, foto’s, affiches en nog ander materiaal. In totaal omvat de schenking meer dan 200 stukken.


De Koning Boudewijnstichting wil Servais’ patrimonium blijvend bewaren voor het nageslacht, maar het ook publiek toegankelijk maken en de expo in BELvue kadert in die laatste bekommernis.


Data : 24 september 2021 - 6 maart 2022

Locatie : BELvue Museum Brussel

177 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page