top of page
Zoeken

Documentaire SERVAIS + Chromophobia op TV

VRT/CANVAS zal op zondag 1 mei 2022 om 22u50 de veel bekroonde documentaire SERVAIS (2018) van Rudy Pinceel over de pionier van de Europese animatiefilm uitzenden.

Deze boeiende documentaire met interviews van medewerkers en vrienden geeft de kijker een inzicht in het werk van deze Belgische animatie cineast die ook aan de basis lag van de oprichting van de eerste animatiefilmschool in Europa (voorheen Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - KASK - nu HoGent School of Arts).

Regisseur Rudy Pinceel heeft hiervoor Raoul Servais 3 jaar lang van nabij gevolgd.

Niet te missen !


De documentaire van 60 minuten wordt gevolgd door de projectie van de kortfilm CHROMOPHOBIA van Raoul Servais.

Deze film werd in 1965 gerealiseerd en kreeg de Grote Prijs voor Beste Kortfilm op het Filmfestival van Venetië in 1966. Het thema van deze kortfilm blijft zeer actueel.

“Zwarte strijders voeren oorlog tegen de kleur om de wereld er zwart/wit te laten uitzien. Eerst slagen ze daar in grote mate in, maar een Tijl Uilenspiegel brengt met zijn listen de kleur terug naar de wereld“.


Het grafische werk van Raoul Servais, zijn originele tekeningen en animatiecels alsook enkele kortfilms zijn permanent te zien in Mu.ZEE Oostende.


Zijn nieuwe kortfilm DER LANGE KERL gaat in het najaar in première.


Tip: herbekijk WANDERLUST (seizoen 2/aflevering 7) op Vrt nu, het programma waarin de Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska praat met spraakmakende persoonlijkheden met diverse filosofische en religieuze achtergrond, in deze aflevering is dit Raoul Servais.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page