top of page
Zoeken

27/09/'23: een avond vol emotie en kunst

Op woensdag 27 september 2023 vierden we - Cinematek, de Koning Boudewijnstichting en Raoul Servais Collection - een bijzondere Hommage aan de legendarische Raoul Servais in Cinematek.


De avond was een eerbetoon aan de onvergetelijke bijdragen van de meester van de animatiefilm, en het was een waar schouwspel van kunst en emotie.


Bekende vrienden en bewonderaars van Raoul Servais deelden hun persoonlijke herinneringen en indrukken tijdens deze gedenkwaardige avond.

Hun verhalen brachten niet alleen de kunstenaar, maar ook de mens Servais tot leven, waardoor we een dieper inzicht kregen in zijn buitengewone leven en werk.


Een hoogtepunt van de avond was het muzikale intermezzo, verzorgd door niemand minder dan Paul Van Gysegem, de componist van de schitterende muziek voor "Goldframe."

De getalenteerde muzikanten Jessica Peel en Birgit Eecloo brachten de composities van Dirk Brossé tot leven op marimba en trommel.

De muziek vulde de zaal met magie en bracht Servais' wereld op een nieuwe en boeiende manier tot leven.


De Hommage aan Raoul Servais was een avond vol warme herinneringen, inspiratie en bewondering voor de man die de wereld van de animatie voor altijd heeft veranderd.

We zijn dankbaar voor de betrokkenheid van iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt en kijken uit naar het voortzetten van het erfgoed van Raoul Servais via Raoul Servais Collection.


Met dank aan organisatoren Anne De Breuck, Astrid Fobelets, Julie Lenaerts en Isabelle Carpentier van Koning Boudewijnstichting / Freddy Malondo van Cinematek

en de bijdragen van filmcriticus Philippe Reynaert, KASK Professor Dr Martine Huvenne, regisseur Rudy Pinceel en componist Dirk Brossé


Jessica Peel en Birgit Eecloo

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page